U galeriji „krug“, u ponedeljak (22. septembar), Peter Knezi, predsednik opštine Bečej, je sa saradnicima priredio Borislavi Bebi Perić prijem na kojem joj je pored čestitki uručio prigodne poklone.
Bebi su u znak pažnje počasne članske karte uručili Goran Dragin, predsednik STK Bečej i Stevan Markov, predsednik društva za afirmaciju invalida „Feniks-Plus“ iz Bečeja koji je rekao da je „Beba primer svim osobama sa invaliditetom kako treba živeti i boriti se u životu bez obzira na fizičke nedostatke. Ona je pomogla meni, a pomoći će i mnogim mojim kolegama da shvate da depresiju zbog invaliditeta treba ostaviti iza nas“.
Galerija
Feniks    plus
Aktivnosti  udruženja


Prvo predavanje u udruženju
Predsednik udruženja Stevan Markov i Pastor Šandor,sekretar
Marija Markov, Kopre Tibor


Stevan Markov, Zorica Kragulj-predavač

Drugo predavanje

Staza      Zdravlja
Bečejsko udruženje dijabetičara organizovalo je manifestaciju "Staza zdravlja",na kojoj je udruženje za afirmaciju invalida "Feniks plus" bilo prisutno kao podrŠka pomenutom udruzenju.


Početna
Uručenje počasne članske karte Borislavi Bebi Perić
Ciljevi udruženja
Kontakt
Webmaster:  dejan_dexy@hotmail.com
Linkovi

Mapa sajta
Podela  Paketica  deci  u  trznom  centru  KTC
Deda Mraz je u utorak 23 decembra u tržnom centru restorana KTC-a dodelio paketiće deci koja žive sa invaliditetom.
Humanitarnu akciju je organizovalo društvo za afirmaciju invalida "Fenix-plus"Bečej, a KTC je bio jedan od donatora. Deda Mraza su pored članova društva i njihovih porodica "dočekali" i pedsednik Skupštine opštine Bečej Dušan Jovanović, član Opštinskog veća Pal Šandor, direktorica Centra za socijalni rad Svetlana Gagić i stonoteniserka Borislava Perić Ranković.
Predsednik udruženja Stevan Markov je predstavio ciljeve i zadatke organizacije koja je osnovana početkom godine, zahvalio se donatorima i čestitao Borislavi Perić Ranković na postignutim rezultatima i na izboru sportiste 2008. godine.
Zatim su deca iz predškolske ustanove "Garfild" izvela prigodan program nakon čega je došao Deda Mraz i podelio paketiće.

Više slika o podeli paketića možete pogledati
Ovde
ADRIA d.o.o
      B.P Selo
AGRO_SELO
      Bačko Gradište
CONZUM TM d.o.o
      Bečej
KTC TRžNI CENTAR
      Bečej
PEKARA EVROPA
      Bačko Gradište
ROCK KAFE CLUB FLOYD
      Bečej
S.T.R EURO-TEL
      Bečej
S.T.R. IDEAL
      Bečej
S.Z.R. KAMENPROMET
      Bečej
SOJAPROTEIN AD
      Bečej
SWEETSYSTEM
      B.P.SELO
TOT PROMET
      Bečej
VELPETROL
      Bečej
VERI JO CUKI
      Bečej
VISUS OPTIKA
      Bečej


Donatori dodela paketica 2008 god

U restoranu bečejskog tržnog centra KTC održan je skup, koji je organizovalo Društvo za afirmaciju invalida «Feniks-plus». Skupu su prisustvovali i predstavnici bečejskih udruženja gluvih i nagluvih, slepih, distrofičara i obolelih od multipleks skleroze, a tema je bila prava invalida i diskriminacija u odnosu na vojne invalide.
Republički parlament je 2006. godine doneo Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, koji je nama invalidima dao mogućnost da mnogo lakše ostvarimo svoja prava. Ali, ubrzo se pokazalo da, sem u opštem smislu, prava osoba sa invaliditetom nisu kvalitetno definisana. Civilne osobe sa invaliditetom diskriminisane u odnosu na ratne vojne invalide – rekao je sekretar Udruženja paraplegičara Vojvodine Zvonko Nikolić.
Ratni vojni invalidi na mesečnom nivou primaju 1.8 republičkog prosečnog ličnog dohodka, na ime naknade za tudju negu i pomoć, što iznosi oko 60.000 dinara, zatim isto toliko na ime ortopedskog dodatka i još 0.7 prosečnog ličnog dohodka, oko 16.000 dinara, na ime invalidnine. Mi civilni invalidi dobijamo samo ovu poslednju sumu – ističe Nikolić. S obzirom na to da je pravnik po struci, Zvonko Nikolić je odlučio da pokrene tužbu protiv Republike Srbije zbog diskriminacije osoba sa invaliditetom.
Prvostepeni Opštinski sud u Novom Sadu je presudio u moju korist, ali se Republički javni tužilac žalio i sada se žalba razmatra u novosadskom Okružnom sudu. Jedino Ustavni sud može da kaže republičkom parlamentu da je pomenuti Zakon diskriminatorski. Ako naši zahtevi ne budu uslišeni, krajnje instanca zaštite naših prava biće Sud za zaštitu ljudskih prava u Strazburu – rekao je Nikolić.

                    četvrto predavanje   
         Diskriminacija medju invalidima

Slike sa ovog predavanja mozete pogledati
ovde

U Bečeju je 21.02.2009 odrzana osnivačka skupština saveza organizacija amputiraca Srbije.
Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je tom prilikom izjavio da to ministarstvo mesečno izdvaja 20 miliona dinara pomoći udruzenjima osoba sa invaliditetom.On je rekao da ce ministarstvo prvog marta raspisati konkurs za projekte iz oblasti socijalne zastite i pozvao udruzenja za osobe sa ivaliditetom da se na taj konkurs jave sa svojim projektima i precizirao da je za te svrhe obezbedjeno 60 miliona dinara.Ljajić je, otvarajući osnivačku skupštinu Saveza organizacija amputiraca Srbije, izjavio da u ovom vremenu ekonomske krize to nisu mala sredstva i poručio da i pored  krize udruženja invalida neće ostati uskraćena ni za jedan dinar namenjen u te svrhe.
Domaćin osnivačke skupštine Saveza bilo je udruženje invalida "Feniks plus" iz Bečeja .Ovu novoosnovanu organizaciju osoba sa invaliditetom čini ukupno osam udruženja amputiraca iz gradova širom Srbije sa oko 400 članova.
Održana osnivačka skupština saveza organizacija amputiraca Srbije

Zapisnik sa osnivačke sednice mozete da pročitate
   
    ovde
Osnivačkoj sednici su prisustvovali u svojstvu osnivača:
1
Udruženje invalida amputiraca
     Beograd
2
Udruženje Sabačkih                     amputiraca
       Sabac

3
          Feniks  plus
        Bečej
4
Organizacija osoba sa amputiranim ekstremitetima
       Zaječar
5
Udruženje osoba sa amputacijama severnobanatski okrug
    
       Kikinda
6
Udruženje amputiranih i rodjenih sa maformacijama severnobački okrug
     
      Subotica
7
Društvo invalidske pomoći i solidarnosti
       Kikinda
8
U G živeti uspravno
      Beograd
Foto galeriju sa sednice mozete pogledati
    ovde